Kurssit & Retriitit
Courses & Retreats

Avaa Pranahana!
Kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin mukaan®

lauantaina 16.3.2019 klo 11-15
Kehräämö Finlaysoninkuja 9, Tampere

Tervetuloa Teijan työpajaan, kundaliinijoogan kriyojen ja meditaatioiden pariin voimistumaan ja virkistymään! Kriyojen lomassa rentoudutaan, ja lopuksi antaudutaan gongin uudistavaan äänivärähtelyyn. Työpaja sopii sinulle, joka olet jo tutustunut kundaliinijoogan perustekniikoihin viikkotunneilla tai alkeiskurssilla.

Työpajassa keskitytään hieman viikkotuntien ohjelmaa vaativampiin harjoituksiin ja pidempiin meditaatioihin. Jaamme kokemuksia ryhmässä ja autamme jokainen omilla ponnisteluilla yhteistä energian rakentamista. Voimaannuttava kokemus syntyy paitsi itsensä likoon laittamisesta, erityisesti ryhmän yhteisestä energiasta. Tule mukaan lataamaan akut iloiseen joogapäivään!

Työpajan vetää Teija Enoranta (Shabad Deep Kaur).

Hinta 45 €/35 € (opiskelija, työtön, eläkeläinen, vanhempainvapaalainen etc.)
Ilmoittaudu sähköpostilla teija.enoranta@kehraamo.fi

Saat ilmoittautumisen vahvistuksena kurssikirjeen, josta löydät myös maksuohjeet ja muut käytännön neuvot työpajaan valmistautumista varten.

Kysy lisää: teija.enoranta@kehraamo.fi puh 040 5131516

Teija & Brahm Giani: Kundaliinijoogaa livemusiikkiin

lauantaina 13.4.2019 klo 11-14
Kehräämö Finlaysoninkuja 9, Tampere

Tervetuloa kokemaan kundaliinijoogan harjoitus mantramusiikin kannattelemana! Harjoituksen ohjaa Teija Enoranta, ja äänivärähtelystä vastaa kirtaneista ja retriiteistä tuttu Brahm Giani -mantrabändi.

Työpajassa keskitytään sydänchakran hoitamiseen ja energian vahvistamiseen, niin että voisimme turvallisesti avautua näkemään itseämme ja maailmaa myötätuntoisesta ja pyyteettömästä näkökulmasta. Kundaliinijoogassa bhaktijoogan elementti on muutenkin voimakas, ja musiikki vahvistaa bhaktijoogan polkua suoraan sydämeen.

Kundaliinijoogassa hyödynnetään värähtelyä ja painetta, jotta itse tuotamme asanaharjoituksessa, pranayama -hengitysharjoituksessa sekä mantroissa ja mudrissa. Harjoitukset auttavat kehoa puhdistumaan ja voimistumaan, mieltä hellittämään huolehtimisesta, ja sydäntä päästämään irti emotionaalisesta kuonasta. Keho ja mieli rentoutuvat ja elämään tulee tilaa ilolle ja keveydelle. Työpajan päätteeksi puhdistava vaikutus viimeistellään syvässä, uudistavassa rentoutuksessa.

Työpaja sopii sinulle, jos olet jo tutustunut kundaliinijoogan perustekniikoihin viikkotunneilla tai alkeiskurssilla. Raskauden aikana ei kundaliinijoogaharjoitusta suositella.

Hinta 40 €/30 € (opiskelija, työtön, eläkeläinen, vanhempainvapaalainen etc.)
Ilmoittaudu sähköpostilla teija.enoranta@kehraamo.fi

Saat ilmoittautumisen vahvistuksena kurssikirjeen, josta löydät myös maksuohjeet ja muut käytännön neuvot työpajaan valmistautumista varten.

Kysy lisää: teija.enoranta@kehraamo.fi puh 040 5131516

Japji-työpaja: Shunian äänekäs hiljaisuus

lauantaina 18.5.2019 klo 11-16
Kehräämö Finlaysoninkuja 9, Tampere

Hiljentyminen ei ole laisinkaan helppo harjoitus, jos tavoitteena on levottoman mielen rauhoittaminen. Riittääkö se, että sammuttaa somevempeleet ja telkkarin? Tarvitseeko niitä sammuttaa? Mitä on hiljaisuus – ja mitä on banin äänekäs hiljaisuus? Japji Sahib on pyhä teksti, jonka säkeet voivat olla avuksi hiljentämään tietoisen mielen pauhua. Säkeiden äänivärähtelyn vaikutus hiljentää mieltä, niin että pääset paremmin kuuntelemaan Sielusi laulua ja sydämesi puhetta.

Tule Japji -työpajaan tutkimaan Teija Enorannan (Shabad Deep Kaurin) opastuksella Japji Sahibin säkeiden taustoja, teemoja, merkityksiä ja vaikutuksia. Tutkimme säkeitä meditaatioissa ja keskusteluissa gurmukhin kielellä ja suomeksi, ja ennen kaikkea kokeilemme, miten säkeitä voi käyttää voimaksi ja iloksi jokaisen arjessa.

Työpaja on avoin kaikille. Jooga- tai meditointikokemus ei ole tarpeen.

Hinta 70 €/60 € (opiskelija, työtön, eläkeläinen, vanhempainvapaalainen etc.)
Ilmoittaudu sähköpostilla teija.enoranta@kehraamo.fi

Saat ilmoittautumisen vahvistuksena kurssikirjeen, josta löydät myös maksuohjeet ja muut käytännön neuvot työpajaan valmistautumista varten.

Kysy lisää: teija.enoranta@kehraamo.fi puh 040 5131516

Japji Sahib, Sielun laulu, on bani eli eräänlainen pitkä mantra, joka luetaan kundaliinijoogan aamusadhanan aluksi. Monet kundaliinijoogit lukevat Japjin joka aamu, niin myös sikhit ympäri maailman. Japji Sahib on sikhien ensimmäisen Gurun, Guru Nanakin maailmalle antama; sanotaan, että Japji Sahib kirjoitti itse itsensä Guru Nanakin kautta. Japjia pidetään sikhien tärkeimpänä rukouksena, ja sen tarkoituksena on kohdata ja kokea pyhyys jokaisen päivän aluksi.

Japjia lukeakseen ei tarvitse olla sikhi eikä edes kundaliinijoogi. Sen siunauksesta voivat nauttia kaikki, jotka haluavat avautua ikiaikaisen äänivärähtelyn siunaukselle ja antaa sen vaikuttaa elämäänsä. Monet opettajat sanovat, että Japji antaa ihmiselle kaiken, mitä hän tarvitsee. Japjia lukemalla voi omakohtaisesti ymmärtää luomakuntamme mysteereitä, ymmärtää ja arvostaa arkipäiväisen elämän ylä- ja alamäkiä. Japji voi auttaa löytämään henkisen osoitteen energialle, jota joogaharjoituksessa kehität, ja Japji voi itsessään olla täydellinen joogaharjoitus.

Teijan näkemys Japji Sahibiin on muotoutunut elämässä ja kirjoitustyössä, jonka tuloksena syntyi Japjin säkeiden suomennos ja tulkinta ”Japji Sahib – Mielen joogaa”

Lue lisää Japjista ja kuuntele säkeet suomeksi, gurmukhiksi tai englanniksi!

VI Kundaliinijooga & Patikointi -retriitti 6.-13.6.2019
Yoga & Trekking Retreat, Marche, Italy

Trekkings in the Apennine foothills in Pesaro e Urbino, guided by our professional trekking guide Andrea Pellegrini, environmentalist and author of a number of books on the flora and fauna of the region.

Morning Sadhanas at sunrise; reciting Japji Sahib will bring you a beautiful energy for the day

Kundalini Yoga Workshops by Shabad Deep Kaur; find the transformative power of ancient kriyas and mantras as taught by Yogi Bhajan

Look at more pictures…

.and join us! Bookings and further information: shabaddeepkk@gmail.com

Ca’ Le Suore is an ancient farmhouse and retreat place renovated to a comfortable and homely nest for our Yoga & Trekking retreats