Joogaterapia

Joogaterapia yksityisvastaanotolla on tarkoitettu sydän- ja verisuonitautipotilaille ja -kuntoutujille, syöpäpotilaille ja -kuntoutujille. Apua joogaterapiasta on saatu myös monenlaisissa kiputiloissa (esimerkiksi fibromyalgia ja krooninen migreeni), ahdistuksessa ja masennuksessa, riippuvuuksien hoidossa ja syömishäiriöissä.

Kysy lisää sähköpostilla teija.enoranta@gmail.com tai soita 040 5131516

Yoga of the HeartJoogaa sydämelle – Yoga of the Heart®

Lääkärien ja joogaopettajien yhteistyössä kehitetty joogaohjelma ottaa huomioon sydän- ja verisuonitautipotilaiden ja -kuntoutujien sekä riskiryhmien erityistarpeet.

 

Joogaa sydämelle -ryhmä tai yksityisohjaus sopii sinulle,

  • jos sinulla on diagnosoitu akuutti koronaarisyndrooma, vakaaoireinen sepelvaltimotauti tai krooninen sepelvaltimotauti
  • jos sinulla on todettu sydämen rytmihäiriöitä
  • jos sydäninfarktista on kulunut kuusi viikkoa
  • jos pallolaajennuksesta on kulunut viikko
  • jos ohitusleikkauksesta on kulunut kaksi kuukauttajos verenpaineesi on kohonnut ja olet verenpainelääkityksessä tai ilman lääkitystä
  • jos kolesterolitaso on kohonnut
  • jos kärsit ylipainosta
  • jos tunnet itsesi stressaantuneeksi ja/tai uupuneeksi
  • jos suvussasi on todettu sydän- ja verisuonisairauksia
  • tupakoit ja/tai käytät alkoholia

Joogaa sydämelle -harjoitus on turvallinen, lempeä ja rentouttava. Harjoitus auttaa vähentämään stressiä, tarjoaa välineitä kivun hallintaan ja kohentaa mielialaa. Ahdistus, masennus ja unihäiriöt lievittyvät. Sydämen lyöntitiheys ja verenpaine alenevat. Kunto kohenee, voimistut ja keho löytää joustavuutta. Harjoitus myös auttaa riippuvuuksien hoidossa (tupakka, alkoholi, huumeet, syömishäiriöt). Joogan lempeät itsehoitomenetelmät auttavat sinua kohentamaan itse terveydentilaasi

Joogaopettaja Teija Enoranta on opiskellut sydän- ja verisuonitautipotilaiden joogaohjaajaksi Itävallassa, Nischala Joy Devin Yoga of the Heart® -koulutuksessa. Nischala Joy Devi on ollut Yhdysvalloissa perustamassa kuuluisaa Reversing the Heart Disease -ohjelmaa M.D. Dean Ornishin kanssa. Laajasti tutkittu ohjelma on käytössä USA:n suurimmissa sairaaloissa ja sillä on saatu erinomaisia tuloksia sydän- ja verisuonitautien hoidossa, potilaiden kuntoutuksessa ja ennaltaehkäisyssä. Lisätietoa http://www.abundantwellbeing.com/Nischala/lifestylestudy.html

Kysy lisää ja varaa aika sähköpostilla teija.enoranta@gmail.com

tai soita 040 5131516

 

yoga-lotusJoogaterapia syöpäpotilaille ja kuntoutujille

Joogaterapia sopii tukemaan kaikkia syövän hoitomuotoja. Lempeässä ja turvallisessa harjoituksessa otetaan huomioon jokaisen terveydentilan rajoitukset.

Leikkaushoidon jälkeen joogaterapian voi aloittaa 6-8 viikon kuluttua. Aiemmin aloitettua terapiaa voidaan jatkaa jo nopeammin leikkauksen jälkeen. Sädehoidon ja solunsalpaajahoidon aikana joogaterapian voi aloittaa tai jo aloitettua terapiaa jatkaa oman voinnin mukaan.

Joogaterapia tukee kehon omaa pyrkimystä toipua ja voi auttaa sinua ja läheisiäsi hallitsemaan terveydentilan kriisin tuomaa ahdistusta ja pelkoa. Stressinhallinta auttaa kohtaamaan kipua ja elämäntilanteen tuottamaa ahdistusta. Alentunut stressitaso ja kohonnut mieliala edistävät hoitojen suotuisia vaikutuksia.

Joogaterapia sisältää tarpeidesi mukaan 3-6 tapaamiskertaa. Tapaamisten aikana käydään läpi sinulle laadittu harjoitus niin, että pystyt jatkamaan ohjelmaa itsenäisesti. Ohjelman saat kirjallisena selkeine ohjeineen.

Kysy lisää ja varaa aika yksityisvastaanotolle
sähköpostilla teija.enoranta@gmail.com tai soita 040 513 1516