Aamusadhana siivoaa alitajunnan ja siivittää siunattuun päivään

Olet sydämellisesti tervetullut osallistumaan kaikille avoimeen aamusadhanaan joka lauantaiaamu klo 5.30-8.00

Jooga- ja Hyvinvointila Kehräämö, Finlaysoninkuja 9 (Tampere)

Pääset sisään soittamalla Kehräämön ovisummeria alaoven vasemmalla puolella ennen klo 5.30.

Harjoitus on maksuton, mutta halutessasi voit varata mukaan sopivaksi katsomasi lahjoituksen. Sadhanaan ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Mitään ei myöskään tarvitse osata etukäteen, sillä kaikki neuvotaan paikalla.
Teemme alkuun noin 25 minuuttia kestävän mantrameditaation, jossa luetaan Japji Sahib. Tämän jälkeen on kriyaharjoitus ja lopuksi vielä 62 minuuttia kestävä mantrameditaatio, jossa mantrat lauletaan musikaalisena versiona samaan tapaan kuin kirtanissa. Tärkeä osa lauantaiaamua on teetuokio sadhanan jälkeen. Silloin on tilaisuus tavata toisia jogineja ja joogeja ja jutella joko henkisistä tai maallisista asioista.
Pari kertaa vuodessa järjestetämme myös sadhana-teemapäiviä, joissa kerromme sadhanan taustoista ja vaikutuksista tarkemmin. Sadhanan ohjaavat kundaliinijoogaopettajat ja opettajakokelaat vapaaehtoistyönä.
Kundaliinijoogan perinteen aamuharjoitus
Klassiseen joogaperinteeseen liittyy aikainen aamuharjoitus, joka on joissakin perinteissä fyysinen asanaharjoitus ja toisissa yhteinen meditaatio. Kundaliinijoogan perinteessä yhdistetään mantrameditaatio ja asanaharjoitus aamusadhanassa, jonka kundaliinijoogan mestari Yogi Bhajan on antanut keinoksi selvitä arkipäivän haasteista.
Tampereella kundaliinijoogan aamusadhanaa on pidetty siitä asti, kun kundaliinijoogaopettaja Taina Isotalo eli Sadhu Kaur aloitti sadhanat Om Yoga -koulun ”vanhassa paikassa” Näsilinnankadulla. Alkuun sadhanaa vietettiin kerran kuukaudessa, nykyään joka lauantai ympäri vuoden.
Sadhana kehittää ryhmän kollektiivista tietoisuutta, ja harjoituksessa kaikkien ponnistukset ja vilpitön pyrkimys tasapainoon tulee kaikkien hyödyksi. Mitä jos motiivi harjoitukseen ei olisikaan juuri omien asioiden edistämisessä, omien takareisien venytyksessä, vaan tilaisuus olla avuksi jollekulle toiselle olisikin se, mikä saisi sinut pomppaamaan vuoteesta aamuvarhaiseen iloisena tilaisuudesta pyyteettömään palvelukseen?
Päivästä päivään saattaa tuntua siltä, että vaikka teet sadhanaharjoituksen, mitään ei tapahdu. Mutta sadhanaa ei tehdä ahneudesta saavuttaa jotakin, sanoo Yogi Bhajan. Siitä huolimatta, jokaisessa harjoituksessa selätät oman mukavuudenhalusi ja oman egosi juuri omistautumalla harjoitukseen niillä voimilla, joita juuri silloin on käytössä. Jos sydämesi laulaa ilosta, kohta laulaa senkin kaverin sydän, joka laahusti harjoitukseen pää riipuksissa. Jos tunnet itsesi todella väsyneeksi, ahdistuneeksi ja kerrassaan kelvottomaksi, juuri se on tila, jossa kannattaa harjoitukseen tulla. Vaikka et jaksaisi muuta kuin pötkötellä matolla, koko ryhmän yhteinen energia auttaa tasapainottamaan sen, mikä on vinossa ja korjaamaan sen, mikä ei toimi.