Aamusadhana siivoaa alitajunnan ja siivittää siunattuun päivään

Olet sydämellisesti tervetullut osallistumaan kaikille avoimeen aamusadhanaan Kehräämölle lauantaisin klo 5.30-8.00

Tarkista sadhanalauantait täältä!

Jooga- ja Hyvinvointila Kehräämö, Finlaysoninkuja 9 (Tampere)

Pääset sisään soittamalla Kehräämön ovisummeria alaoven vasemmalla puolella ennen klo 5.30.

Harjoitus on maksuton, mutta halutessasi voit varata mukaan sopivaksi katsomasi lahjoituksen. Sadhanaan ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Mitään ei myöskään tarvitse osata etukäteen, sillä kaikki neuvotaan paikalla.
Teemme alkuun noin 25 minuuttia kestävän mantrameditaation, jossa luetaan Japji Sahib. Tämän jälkeen on kriyaharjoitus ja lopuksi vielä 62 minuuttia kestävä mantrameditaatio, jossa mantrat lauletaan musikaalisena versiona samaan tapaan kuin kirtanissa. Rullaa tätä sivua alas, niin löydät meditaatiossa käytettävät mantrat ja selitykset.

Tärkeä osa lauantaiaamua on teetuokio sadhanan jälkeen. Silloin on tilaisuus tavata toisia jogineja ja joogeja ja jutella joko henkisistä tai maallisista asioista.
Pari kertaa vuodessa järjestetämme myös sadhana-teemapäiviä, joissa kerromme sadhanan taustoista ja vaikutuksista tarkemmin. Sadhanaa ohjaavat kundaliinijoogaopettajat ja opettajakokelaat vapaaehtoistyönä.
Kundaliinijoogan perinteen aamuharjoitus
Klassiseen joogaperinteeseen liittyy aikainen aamuharjoitus, joka on joissakin perinteissä fyysinen asanaharjoitus ja toisissa yhteinen meditaatio. Kundaliinijoogan perinteessä yhdistetään mantrameditaatio ja asanaharjoitus aamusadhanassa, jonka kundaliinijoogan mestari Yogi Bhajan on antanut keinoksi selvitä arkipäivän haasteista.

Sadhana kehittää ryhmän kollektiivista tietoisuutta, ja harjoituksessa kaikkien ponnistukset ja vilpitön pyrkimys tasapainoon tulee kaikkien hyödyksi. Mitä jos motiivi harjoitukseen ei olisikaan juuri omien asioiden edistämisessä, omien takareisien venytyksessä, vaan tilaisuus olla avuksi jollekulle toiselle olisikin se, mikä saisi sinut pomppaamaan vuoteesta aamuvarhaiseen iloisena tilaisuudesta pyyteettömään palvelukseen? Päivästä päivään saattaa tuntua siltä, että vaikka teet sadhanaharjoituksen, mitään ei tapahdu. Mutta sadhanaa ei tehdä ahneudesta saavuttaa jotakin, sanoo Yogi Bhajan. Siitä huolimatta, jokaisessa harjoituksessa selätät oman mukavuudenhalusi ja oman egosi juuri omistautumalla harjoitukseen niillä voimilla, joita juuri silloin on käytössä. Jos sydämesi laulaa ilosta, kohta laulaa senkin kaverin sydän, joka laahusti harjoitukseen pää riipuksissa. Jos tunnet itsesi todella väsyneeksi, ahdistuneeksi ja kerrassaan kelvottomaksi, juuri se on tila, jossa kannattaa harjoitukseen tulla. Vaikka et jaksaisi muuta kuin pötkötellä matolla, koko ryhmän yhteinen energia auttaa tasapainottamaan sen, mikä on vinossa ja korjaamaan sen, mikä ei toimi.

Tule ohjaamaan sadhanaa!

Jos olet kundaliinijoogaopettaja tai opettajakoulutuksessa parhaillaan opiskeleva kokelas, olet sydämellisesti tervetullut mukaan vetämään sadhanaa tai jotakin osaa siitä. Jos et halua pitää koko sadhanaa, voit vaikka vain toimia Japji Sahibin esilukijana, ohjata kriyaharjoituksen tai Vesimiehen ajan sadhanamantrat. Ota yhteyttä, niin sovitaan aika: teija.enoranta@kehraamo.fi

Tampereella kundaliinijoogan aamusadhanaa on pidetty siitä asti, kun kundaliinijoogaopettaja Taina Isotalo eli Sadhu Kaur aloitti sadhanat Om Yoga -koulun ”vanhassa paikassa” Näsilinnankadulla. Alkuun sadhanaa vietettiin kerran kuukaudessa, välillä on onnistuttu pitämään sadhana joka lauantai ympäri vuoden, ja tällä hetkellä sadhanaa järjestetään aina, kun joku pääsee sitä pitämään.

Vesimiehen ajan Sadhana -mantrat

Long Ek Ong Kaar – Adi Shakti Mantra – ”Morning Call”

Ek Ong Kaar
Sat Naam
Siri
Wahe Guru

Luoja ja luomakunta ovat yhtä, Tämä on todellinen identiteettimme, Tämän totuuden ekstaasi on sanomattoman suuri

2 ja ½ hengityksen mantra. Kahdeksanosainen (ashtang-) mantra vastaa kehon kahdeksaa energiakeskusta ( 7 chakraa ja aura). Nämä kahdeksan sanaa toimivat koodina, joka yhdistää sinut luovaan voimaan. Tämä mantra on ensimmäinen, jonka Yogi Bhajan on opettanut oppilailleen. Voimallinen mantra herättää kundaliinienergian ja avaa tien autuuteen, ”anand”iin.

Wah Yantee

Waah jantee kaar jantee
jage dute patee
aadake ite wahee
brahmadee tresha guru
ite wahee guru

Suuri Korkein Olemus, Luova Itse, kaikki se, mikä on ikuisesti luovaa voimaa, suurta ykseyttä, Brahman, Vishnun ja Maheshin, jumaluuden 3 aspektia, sanomattoman suuren viisauden ja tien pimeydestä valoon, tietoisuuteen,
avaa Wahe Guru

Mantra Sri Patanjalin opetuksista, vanhimpia tunnettuja mantroja. Sri Patanjalia pidetään Adiseshan, käärmejumalan inkaranaationa, joka tarjosi Vishnu -jumalalle suojaa ja varjoa. Patanjali, joka tunnetaan muun muassa joogasutrien opettajana, ennusti Guru Nanakin saapumisen, ja tällä mantralla ennakoi hänen mukanan tulevan ”Wahe Guru” -mantran saapumista. ”Wah Yantee” herättää intuition ja Yogi Bhajanin mukaan tämän mantran lausuminen käyttää satojen vuosien mittaisten rukouksien tiivistynyttä voimaa.

Mul Mantra

Ek Ong Kaar, Sat Naam , Kartaa Purkh

Nirbao, Nirver, Akaal Moorat

Ajonee Seebhang

Gurprasaad Jap!

Aad sach
jugaad sach
He bhee sach
Naanak Hosee bhee sach

Jakamaton, yksi maailmankaikkeus, yksi luoja jokaisessa teossa ja kaikessa elävässä, johon me olemme yhteydessä, me olemme luova tietoisuus. Totuus on identiteettimme. Värähtelemme totuuden olemassaoloa. Olemme luovia olentoja, olemme olemassa toteuttaaksemme sen mitä Jumala antaa tehtäväksemme. Kun toteutat korkeimman itsesi tarkoitusta, elämä on kaunista ja yksinkertaista. Kun elät todellista identiteettiäsi toteuttaen, olet peloton ja vailla tarvetta kostaa tai voittaa. meidän on määrä elää niin kuin Jumala on tarkoittanut. Olemme Jumalan personifikaatioita ja instrumentteja – sitä tarkoittaa olla Jumalan kuva. ”Itse” on laajempi kuin tässä elämässä elävä ihminen ja siksi ikuinen, ei koskaan syntynyt, kuolematon. Se, että elämme täällä täyttäen tehtäväämme, tapahtuu luovan maailmankaikkeuden suuren armon seurauksena. meillä on itsenäinen ja vapaa tahto, jota meidän tulee käyttää toteuttamaan oma osuutemme Korkeimman voiman tahdon täyttämiseksi – ei sitä vastaan tappelemiseksi. Guru, viisauden ruumiillistuma opettajana tai hienovarainen opettaja, opetus, koskettaa sydäntämme ja antaa meille siunauksensa muodonmuutoksessa, joka kuuluu sielun karmallisiin tehtäviin. Toista Jumalan nimeä! Värähtele tietoisesti! Mantraa! Keskity, meditoi. Meditoi sitä, joka oli totta aikojen alussa, joka on totta kaikessa olemassaolevassa, kautta aikojen, joka on totta tässä hetkessä, joka tulee olemaan totta ikuisesti.

Mul mantra kääntää kohtalon elämämme tarkoitukseksi, kohtalolle alistumisen dharman toteutumiseen elämässä, yhteydeksi korkeimpaan. Mul mantra sisältää siemenmuodossa koko Japji Sahibin viestin, Japji Sahib taas sisältää koko Siri Guru Granth Sahibin viestin, ja SGGS:n viestiä olemassaolollaan selittää koko luomakunta, sen toimet ja tietoisuus.

Sat Siri

Sat siri
Siri akaal
Siri akaal
Mahaa akaal
Sat Naam
Akaal moorat
Wahe Guru

Suuri Totuus, Kuolematon Suuri Totuus, Suuri Kuolematon, Totuus on Häen Nimensä ja Minun Nimeni, kuolematon Ikuisuuden kuva, sanomattoman suuri on tämä viisaus

Yogi Bhajan nimitti tätä mantraa Vesimiehen ajan mantraksi. Mantra muistuttaa meitä yhteydestä kuolemattomaan sieluumme. Yhteyden kokemus auttaa näkemään koettelemuksetkin siunauksina. Kun kohtaamme haasteita, kolmenlaiset impulssit johtavat meitä vaihtoehtoisiin reagointimalleihin. Saatamme vetäytyä kuoreemme, yksinäisyyteen, tai saatamme upota fantasiaan, jolla koitamme kieltää haasteiden olemassaolon. Kolmas vaihtoehto saattaa ajaa meidät joko ylettömään materialistiseen liiotteluun tai kaiken kieltävään niukkuuteen sen sijaan, että antautuisimme ottamaan vastaan maailmankaikkeuden tarjoamat lahjat. Kun löydämme yhteyden laajaan korkeampaan tietoisuuteen, voimme myös toimia tässä maailmassa ikuisesta, ajattomasta sielusta lähtien. Mantra antaa rohkeutta ja ”kanttia” kohdata elämä kokonaisuudessaan, valoineen ja varjoineen.

Rakhe Rakhan Har

Rakhe Rakhana har ap ubaarian
Guru ki peeri paiee kaja savaarian
Hooa ape deaalo mano na visaarian
Sada jana ke sange bhaave jale taarian
Sakete nindake dushte kinna mai bidaarian
Tissa sahib ki teeke Naanak manne maai
Jissa simmaratte Sukhe hoe
sagele dukhe jai

Itse Jumala vartioi meitä, antaa valon ja huolehtii meistä, Jumala on armollinen eikä koskaan unohda meitä. Jumala johdattaa meitä ja tuo elämäämme hyviä ihmisiä auttamaan meitä. Jumala ei salli meidän satuttavan itseämme. Lohduttaudun ajatuksella rakastavasta Jumalasta. Kun ajattelen Jumalaa, olen  rauhallinen ja onnellinen, ja kaikki tuskani häviää.

 

Guru Arjan Devin (sikhien 5.guru) mantra antaa täyden suojeluksen kaikkea kielteistä vastaan. Osa iltarukousta (Rehiras). Auttaa, kun tunnet itsesi osattomaksi, heikoksi henkisesti tai fyysisesti. Mantra avaa meidät korkeimman ohjaukselle ja poistaa esteitä elää elämän tarkoituksen mukaisesti. Mantra auttaa myös tasapainottamaan mielialan vaihteluita ja ailahteluita.

Wahe Guru Wahe Jio

Wahe Guru Wahe Guru
Wahe Guru Wahe Jio

Wahe = ylistys Gu=Pimeys Ru=Valo
Jio= ”Rakas pikku sieluni”

”Ekstaasimantra”. Stimuloi kitalaen kohtaa, jota lännessä nimitetään
”Kristuksen meridiaaniksi” ja idässä ”Sattvica Buddha Bindhuksi”.
Kieli ja huulet vastaavat Auringon ja Kuun liikettä.
Sydäntä ja elämän kolhuja parantava mantra.

GURU GURU WAHE GURU

Guru Guru Wahe Guru
Guru Ram Das Guru

Viisas, viisas on se, joka palvelee Ikuisuutta.

Guru Guru Wahe Guru = ”nirgun mantra”, ”ilman ominaisuuksia” tässä todellisuudessa, värähtelee vain ikuisuuden tasolla, ilman fyysisiä piirteitä. Suuntaa mielen tietoisuuden lähteeseen ja ekstaasiin.

Guru Ram Das Guru = ”sirgun mantra”, eli sillä on muoto. Antaa ohjausta fyysisessä maailmassa, käytännön tasolla. Tämän osan mantraa Yogi Bhajan on saanut Guru Ram Dasin hienovaraisen kehon manifestoituessa hänelle Intiassa 1970. Mantra avaa meidät nöyryydelle, antautumiselle, itseparantamiselle, emotionaaliselle helpotukselle. Johdattaa Guru Ram Dasin henkiseen ohjaukseen ja valoon, suojaavaan armollisuuteen, auttaa koetuksen ja vaaran hetkinä.